Welkom op mijn persoonlijke Blog

Hier vindt u meer informatie over mij als persoon, over politieke zaken en andere reflecties op de maatschappij zoals ik die waarneem!

Wilt u meer weten, maar vindt u dit niet op deze site, mail mij dan gerust: arpad@quicknet.nl







maandag 10 november 2008

Waterschapsverkiezingen; kustloop 15 november.


Vandaag heb ik onderstaand persbericht verstuurd naar de diverse (lokale) media:

De Water Natuurlijk kustloop, 15 november 2008

Op 15 november start om 10:30 uur, De WaterNatuurlijk Kustloop bij de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang Oase. Dit initiatief van Dimitri Arpad, verkiesbaar op lijst 5, nr. 12 (WaterNatuurlijk), wordt georganiseerd in het kader van de waterschaps-verkiezingen. Iedereen krijgt rond 13 november haar of zijn stembiljet voor de Waterschapsverkiezingen in de bus. Met dat stembiljet kunt u uw stem uitbrengen door de lijst en kandidaat van uw keuze (bijvoorbeeld: lijst 5, nr. 12) aan te kruisen en het biljet dan retour te zenden. Maar wat doet het Hoogheemraadschap Rijnland nu eigenlijk? En wat is er te kiezen? Om u daar meer over te informeren heeft Dimitri Arpad deze 'fun-run' georganiseerd.


Deze loop is opgedeeld in drie etappes en leidt de lopers (en toeschouwers die bij elke stopplek welkom zijn) langs projecten waar het Hoogheemraadschap Rijnland een belangrijke rol heeft, of zou moeten hebben! Dimitri Arpad gaat met een direct betrokkene in gesprek over de rol en verantwoordelijkheden van het Hoogheemraadschap.

De start, Waterleidingduinen, ingang De Oase (aanvang: 10:30 uur).
Rijnland heeft in haar beheergebied een proefproject lopen met zogenaamd ketenbeheer. Hierbij worden afvoer van uw afvalwater, transport, zuivering en drinkwaterbereiding, samen in een keten gevoegd. Dit moet leiden tot grote efficiency winst en daarmee flinke besparingen op uw waterrekening. Amsterdam heeft met het bedrijf Waternet, het eerste echte waterketenbedrijf in Nederland. Bij het bezoekerscentrum zal een medewerker van Waternet dit en de functie van de waterleidingduinen toelichten. Dimitri Arpad zal dan zijn visie geven en hoe de lijst Water Natuurlijk in de waterketen aanpak zit.

Stopplek 1; Zandvoort, Hotel Hoogland, Westerparkstraat 5 Zandvoort(aankomst ca.11 :30 uur)
Bij Hotel Hoogland zal wethouder Marten Bierman toelichting geven over het project Middenboulevard, de gewenste (grote) ondergrondse parkeergarage op het watertorenplein (i.r.t. de herstructurering van de Middenboulevard) en de rol van Rijnland hierbij. Dimitri Arpad zal aangeven dat er nog verbetering mogelijk zijn t.a.v. de rol van Rijnland.

Dit deel wordt ook gedaan in de studio van ZFM Zandvoort en is dan live te beluisteren.

Stopplek 2; Parnassia-aan-zee (aankomst ca. 12:15 uur)
Parnassia aan zee heeft vier jaar lang gevochten voor uitbreiding van de horecaonderneming met een toiletruimte. Zowel gemeente als provincie vonden de uitbreiding niet bezwaarlijk, echter Rijnland heeft dit vier jaar (!) lang weten tegen te houden. In gesprek met Hans Slewe, eigenaar van Pamassia-aan-zee, zal Dimitri Arpad dit project als voorbeeld gebruiken hoe Rijnland vaak met haar taakopvatting omgaat.

Stopplek 3, Seaport Marina IJmuiden. (aankomst tijd ca. 12:45 uur) Wethouder Annette Baerveldt zal Dimitri Arpad en de lopers van deze fun-run ontvangen op Seaport Marina IJmuiden. De Seaport Marina ligt 'buitendijks'. Om de veiligheid verder te vergroten, willen gemeente (en provincie) maatregelen treffen. Hoogheemraadschap Rijnland heeft hierbij ook een rol. De Wethouder en Dimitri zullen hierover kort van gedachten wisselen. Lopers die het gehele parcours lopen worden terug gebracht naar De Oase.

Pers en publiek zijn van harte welkom bij hele run, een afstand tussen elke etappe of als toeschouwer bij elke stopplek. De gehele loop is circa 19 km. en wordt op een gezellig praattempo afgelegd. Dus heeft u een redelijke conditie, dan kunt u meedoen. Wilt u meedoen (aan de gehele loop of aan een of meerdere etappes), dan kunt u zich inschrijven bij Runnerworld Haarlem (Anegang 29) of per mail: dimitri.arpad@waternatuurlijk.nl.

U dient uw naam en achternaam te vermelden en of u het gehele parcours loopt. Tevens uw e-mailadres en mobiel telefoonnummer op te geven.

Als u niet deel kunt nemen of op een andere wijze wil weten waarom u uw stem zou moeten uitbrengen, op water natuurlijk (lijst 5), of de kandidatuur van Dimitri Arpad (nr. 12) en waar hij voor staat, bijvoorbeeld actieve samenwerking en streven naar kostenbesparing in de waterketen, lees dan zijn blog op: www.stem-arpad.nl

Geen opmerkingen: